Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΖΗΝΑ ΛΗΝΑΡΔΑΚΗ ΠΛΟΙΟ





ΖΙΝΑ ΛΗΝΑΡΔΑΚΗ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ



Τοποθέτηση του αντικειμένου σε ληνό φόντο με βάθος.

 Η κορνίζα  που το περιβάλει είναι 8 εκ. χρώματος Βέγγε.

ΖΗΝΑ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Ξύλινο καλαπόδι ζωγραιζμένο στο χέρι.
Τοποθετήθηκε σε μοβ φόντο και φαρδιά ασημένια κορνίζα.

ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΡΕΠΤΗ

Γκραβούρα του 18ου. αιώνα.
Επεξεργάστηκε και καθαρίστηκε με τα κατάλληλα υλικά.


Στην συνέχεια τοποθετήθηκε σε διπλό πασπαρτού αντιόξινο.
Εδώ βλέπουμε την τοποθέτησή της επάνω στον καθρέπτη.

Επάνω από το σύνολο έχει τοποθετηθεί τζάμι και στην συνέχεια η κορνίζα χρώματος Βέγγε.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΝΙΖΑ





Εδώ βλέπουμε ένα κεραμικό τρενάκι με τρία συννεφάκια. Πρέπει να το τοποθετήσουμε σε μία κορνίζα  για να προβληθεί και να το προστατέψουμε με τζάμι.
 


Στην αρχή φτιάξαμε ένα πασπαρτού με βάθος τόσο όσο χρειάζεται για να χωρέσει το πάχος από τα κεραμικά αντικείμενα. Η επιλογή του χρώματος έγινε  με σκοπό την καλύτερη προβολή των αντικειμένων. Στην συνέχεια τοποθετήσαμε μία λευκή κορνίζα χειροποίητη με γραμμές για να το πλαισιώσουμε με τρόπο ώστε το ύφος των υλικών που έχουμε χρησιμοποιήσει να δένουν όλα μεταξύ τους.





Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΡΓΟ. ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ
ΔΙΑΣΤΑΣΗ 65Χ80 εκ.

 Ο Δημήτρης Ευσταθίου είναι κορυφαίος στο είδος του και μεγάλος δάσκαλος στον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει.
Αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το φως και τις σκιές πάνω στον καμβά και πολλές φορές τα έργα του είναι τόσο ζωντανά , ανάγλυφα και ρεαλιστικά σαν  πραγματικά.

Ο πίνακας τοποθετήθηκε αρχικά πάνω σε ανοιχτόχρωμο φόντο για να φωτίσει το έργο και για να μην επηρεαστούν τα χρώματα που έχει επιλέξει ο καλλιτέχνης για το έργο.
  Η επιλογή της κορνίζας έγινε λαμβάνοντας υπόψιν την καλλιτεχνική βαρύτητα του πίνακα και την προβολή του με τον καλύτερο τρόπο. Η απόσταση ανάμεσα στο έργο και την κορνίζα είναι 10 εκ. για να μας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ταυτόχρονα να προσφέρει την αισθητική βαρύτητα που χρειάζεται σαν σύνολο.

  Στην λεπτομέρεια μπορούμε να διακρίνουμε την
ποιότητα και το ύφος της κορνίζας
.Είναι χειροποίητη με φύλο χρυσού, το φάρδος της είναι  8,5εκ.
και ο πίνακας έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να
βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και όχι να προεξέχει.


Posted by Picasa

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΖΩΓΡΑΦΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΡΓΟ {ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ}
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ 37Χ50εκ.
ΑΚΡΙΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ












Έχει χρησιμοποιηθεί κορνίζα, σκοτία χρώματος καρυδί σκούρο στο μέσα μέρος και στην συνέχεια
λευκή κορνίζα φάρδους 8εκ. χειροποίητη πατιναριζμένη με ειδική τεχνική, δίνοντας την αίσθηση
ότι έχει βγει από την θάλασσα.


















Εδώ μπορούμε να δούμε καλύτερα τις λεπτομέρειες της κορνίζας και ενός μικρού κομματιού από το έργο.
Posted by Picasa

ΤΡΙΠΤΥΧΟ

Δημιουργία ενός τρίπτυχου που αποτελείται από τρία τελάρα διαστάσεων 40Χ45 εκ.
Στην αρχή έγινε η κατάλληλη φροντίδας στο κάθε ένα ξεχωριστά, καθαρίστηκαν και ανανεώθηκαν με τα σωστά ηλυκά και τον κατάλληλο τρόπο. Στην συνέχεια έγινε επένδυση στα πλαϊνά των τελάρων έτσι ώστε να μην φαίνονται τα καρφιά με τα οποία είναι τεντωμένος ο καμβάς επάνω στο τελάρο. Η επένδυση έγινε με κατάλληλη ταινία η οποία στην συνέχεια βάφτηκε με το χέρι με χρώμα ανάλογα με το χρώμα του φόντου στον οποίο τοποθετούμε τα έργα.
Εδώ βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα με την κορνίζα και τον φόντο.
Μπορούμε να διακρίνουμε το βάθος που έχει δημιουργηθεί στο φόντο, έτσι ώστε το επίπεδο της κορνίζας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα έργα.
Posted by Picasa

ΧΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Έργο του Γιώργου Χαζαρίδη .
[Τοπίο στην Ελληνική  ύπαιθρο.]
Διάσταση έργου 60Χ80 εκ.
Ελαιογραφία σε καμβά.


Η επιλογή της κορνίζας έγινε λαμβάνοντας υπόψιν την διακόσμηση του χώρου και ταυτόχρονα την καλύτερη ανάδειξη του θέματος.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να βάλουμε σε κορνίζα την κατασκευή ενός ψηφιδωτού από πέτρινες ψηφίδες και με αρκετό βάρος. Αποτελείται από λευκές, γκρίζες, και χρυσές ψηφίδες που σχηματίζουν ένα γεωμετρικό αστέρι πάνω σε λευκό φόντο.







 Αρχικά το τοποθετήσαμε πάνω σε ένα γκρίζο φόντο-κορνίζα.Είναι από φύλο ασημιού με γκρίζα πατίνα, χρώματος ίδιο με αυτό που έχουν οι γκρίζες πέτρες του ψηφιδωτού. Αυτό έγινε για να δημιουργήσουμε μια αντίθεση και έτσι να προβάλουμε καλύτερα το θέμα μας.Το φάρδος της συγκεκριμένης κορνίζας είναι 7,5CM .








Στην συνέχεια το περιβάλλαμε με μια χρυσή κορνίζα χειροποίητη από φύλο χρυσού και με απέριττο σχέδιο,έτσι ώστε να προβάλλεται  καλύτερα

το θέμα μας δίνοντας του όση βαρύτητα χρειάζεται.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΥΡΤΕΤΣΙΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελαιογραφία σε καμβά. 
80 Χ100cm
{Τα σπίτια της Σύμης}
Ζωγράφος. Κουρτετσιότης Δημήτρης.
Επιλογή κορνιζάς, χρυσή {Deconsilio} του καλύτερου Ισπανικού οίκου σε συνδυασμό με σκοτία χρώματος σκούρο καφέ.

ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΔΙΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ )

Ελαιογραφία 80 Χ 100 cm
Ζωγράφος.  Ματαράγκας Γιάννης.
Η κορνίζα αποτελείται από μία σκοτία χρώματος Βέγγε, τοποθετημένη εκεί που ξεκινάει το έργο και στην συνέχεια μία φαρδιά πλάκα ασημένια 10cm φύλο ασήμι χειροποίητη. Ο συνδυασμός έγινε λαμβάνοντας υπόψιν την διακόσμηση του χώρου και το σημείο τοποθέτησης του έργου. Βασικότερο όλων είναι η προβολή του θέματος και η ανάδειξή του στο συγκεκριμένο σημείο αλά και η σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου συνδυασμού οπουδήποτε.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΘΗΚΗ " ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ"



Σε αυτήν την κατασκευή έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό κουτί με το ανάλογο βάθος έτσι ώστε να χωρούν τα επιλεγμένα αντικείμενα.Η επιλογή του χρώματος είναι ανάλογη με την επιθυμία του πελάτη, καθοδηγούμενη βέβαια και από την δική μας εμπειρία για την καλύτερη παρουσίαση και ανάδειξη των αντικειμένων.
Η ποιότιτα το ύφος και το είδος του φόντου [κουτιού] πικοίλει ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα ηληκών ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Νο 2

Σε αυτήν την κατασκευή τα αντικείμενα προέρχονται από μια Βάπτιση ενός κοριτσιού.
Όπως μπορείτε να διακρίνετε υπάρχουν η πρόσκληση η μπομπονιέρα τα μαρτυρικά το λουλουδένιο στεφανάκι του μωρού, μια κορόνα [Τιάρα] που φορούσε στα μαλλιά του και άλλα μικροαντικείμενα από το μυστήριο.Όλα έχουν τοποθετηθεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αναδεικνύονται, και με τέτοιο τρόπο χωρίς να καταστραφούν σε περίπτωση που θα θέλαμε να τα ξανά κρατήσουμε στα χέρια μας. Δεν υπάρχουν κόλλες που αλλοιώνουν τα αντικείμενα σε βάθος χρόνου.
Η επιλογή του φόντου  και της κορνίζας γίνετε μετά από αρκετή κουβέντα και παρουσίαση των διαφόρων επιλογών που έχουμε όσο αναφορά τους συνδυασμούς χρωμάτων και του χώρου που θα αναρτηθεί το κάδρο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ιδανικότερο.
  • Έργο του ζωγράφου                  Πανταλέων  Θεόδωρου.

  • Miκτή τεχνική, διάσταση έργου:         50χ70 εκατοστά.
    • Η επιλογή της κορνίζας έγινε με σκοπό ώστε να μην κυριαρχεί του συνόλου αν και είναι 9cm φάρδος. Είναι εξ' ολοκλήρου χειροποίητη με φύλο χρυσού και πατιναρισμένη με μπεζ πατίνα.Στο εσωτερικό του κάδρου ακριβώς εκεί που ξεκινά το έργο έχει τοποθετηθεί δεύτερο μικρό κορνιζάκι για να υπάρχει το κατάλληλο κενό ανάμεσα στο τζάμι και στο έργο.Όλα τα χαρτόνια [πασπαρτού] που έχουν τοποθετηθεί είναι αντιόξινα καθώς και όλες οι ταινίες συγκράτησης του έργου.